W Radomsku ruszył nowy projekt pod nazwą „Lokalna Półka”, którego celem jest wsparcie lokalnych producentów i promocja wyrobów z powiatu radomszczańskiego. Inicjatywę zainaugurował Powiat Radomszczański we współpracy z Hotelem Porto oraz restauracją Porto Grill & Fun.
„Lokalna Półka” działa w restauracji Porto Grill & Fun oraz w recepcji hotelu Porto. Na miejscu można kupić produkty wytwarzane przez lokalnych producentów zrzeszonych w projekcie ERA Smaku. W ofercie są m.in. miody, octy, oleje, a także wyroby rękodzielnicze.
Jak podkreśla Starosta Radomszczański Łukasz Więcek, wsparcie lokalnych wytwórców, w tym producentów zdrowej żywności, ma znaczenie dla rozwoju gospodarki i budowania tożsamości regionu. Z kolei Magdalena Spólnicka, wiceprzewodnicząca Sejmiku Województwa Łódzkiego, zwraca uwagę, że inicjatywa jest także formą promocji całego województwa i jego różnorodności.
„Lokalna Półka” to oczywiście kolejny przykład współpracy radomszczańskiego samorządu powiatowego ze small biznesem oraz kolejny element działań promujących regionalne produkty i lokalne smaki dostępne dla mieszkańców i gości.
Źródło notatki prasowej i zdjęć: Starostwo Powiatowe w Radomsku
[ZT]24855[/ZT]

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz