Zamknij

Przepis na: Szakszuka z mieszanką sałat | Jeśli wygląda tak jak smakuje to...

06:31, 10.11.2020 Materiały Parntera Aktualizacja: 07:33, 10.11.2020
Skomentuj fot: Materiały Partnera fot: Materiały Partnera
reo

Szakszuka z mieszanką sałat

Składniki:

• 3 garście mieszanki sałat Finezja mix marki Eisberg

3 duże dojrzałe pomidory

• 1 łyżka masła klarowanego lub oliwy

• mały ząbek czosnku

• 100 g czerwonej papryki

• 70 g kiełbasy

• sól i świeżo zmielony pieprz

• szczypta słodkiej papryki

• 3 jajka

• czerwona cebula

świeże pieczywo

[POGODA]1604986336007[/POGODA]

Wykonanie:

Wszystkie warzywa umyć, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym wrzucić kiełbaskę pokrojoną na małe kawałki i smażyć do zarumienienia. Dołożyć drobno posiekany czosnek i krótko podsmażyć. Dodać pomidory i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić na małym ogniu ok. 15 min. Następnie odparować nadmiar soków i doprawić słodką papryką, solą i pieprzem. Zrobić dwa wgłębienia i wbić w nie jajka, całość posolić i gotować aż do ścięcia białek (żółtka pozostawić płynne). Przed podaniem, do szakszuki dodać mieszankę sałat Finezja mix. Podawać ze świeżym pieczywem

[POGODA]1604990007976[/POGODA]

Zobacz, taka dostawa to sztos! 

 

(Materiały Parntera)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%